Remko Breukers

Trajectcoördinator Homerun, Zwolle

‘Zorgen dat jongeren met multiproblematiek zich niet in de nesten werken.’

Wat is je rol binnen Humanitas DMH?
Als trajectcoördinator werk ik met cliënten die complexe zorgvragen op allerlei terreinen hebben. Om dit te beantwoorden werk ik samen met ketenpartners.

Wat is je achtergrond?
Via een snuffelstage heb ik kennisgemaakt met deze sector. Ik besloot vervolgens de opleiding SPW-4 te volgen. Daar doe je veel praktijkervaring op in het werken met mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Hierna vond ik een baan bij een orthopedagogisch behandelcentrum dat zich richt op kinderen en jongeren met een lichte verstandelijke beperking, opvoedingsproblemen of ontwikkelingsproblemen.

Wat is er bijzonder aan Humanitas DMH?
Ik zou zeggen: Homerun. De doelgroep van dit traject spreekt me aan. Mannen en vrouwen tussen de 18 en 35 jaar, die kampen met een lichte verstandelijke beperking en multiproblematiek. Ze hebben een flinke kans om zich in de nesten te werken. Bijvoorbeeld omdat ze vaardigheden missen, niet begrepen worden, niet de juiste combinatie van zorg krijgen. Dat oplossen – dat is een uitdaging. Zorgen dat ze zo zelfstandig mogelijk worden in een stabiele omgeving.